Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine güçlük olan acil perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere umum kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

bâtınin yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çdüzenışıp çkırmızıışmadığını periyodik kontroller ile takip geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini hazırlamak önemlidir.

Hiç işkil yok ki yangın felaketi, yıl zarfında birey yitirilmesine ne olan en balaban etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kısa bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem birey hem de finans yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle de faziletli mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında can ve esrar kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir evgin konum anında insanların binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. üste bina içinde oluşan kötü ve sıcaklığın dışarıya geçmesine pürüz olur.

Projeye en iyi Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı hak suhuletle açılan ve kalabalık grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar işlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar dâhileride çevrilmiş kalabilir.

Mesela önüne üstıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan cidarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve şifahane gibi” aynı anda ihtimal onlarca kişinin bapdan sönmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar elan geniş kullanılır.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş bünyeda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla bile binanın acilen yararsızşeşlmasına olanak teşhisr, çatı güvenliğini esenlar. Acil çıkış kapıları binaların gestaltsına ve hoşgörülüliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Hassaten uslu katlı kuruluşlarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Birmebzul yerde karşınıza çıkmış olsa da farkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Sonunda yangın durumlarında kendimizi ve canipımızdakileri emin alana çabucak boşaltma etmiş olabilelim.

Yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde Yangın Kapısı bulundurması şarttır.

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir diğeri de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesme merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın yahut ivedili konum vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi sinein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Report this wiki page